Budapesti járattal bővül a Kína–Európa tehervasútvonal

 

Új vonatjárat indult hétfőn Csinhua, a kelet-kínai Csöcsiang tartomány fővárosa és Budapest között.

A járat indítására a keddtől péntekig tartó 2. Kína-KKE Expó & Nemzetközi Fogyasztói Vásár megnyitása előtt került sor.

Az első szerelvény, amely a menetrend szerint 18 nap múlva éri el a magyar fővárost, mintegy 21 millió jüan (3,3 millió dollár) értékű árut szállít, többek között autóalkatrészeket, elektromos berendezéseket és háztartási cikkeket.

A Kína és Magyarország közötti kereskedelem 14,4%-kal bővült tavaly, és 2020-ban Kína volt Magyarország harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere – közölte a Kínai Kereskedelmi Minisztérium.

Az új Kína-Európa tehervonatjárat hatékony és kényelmes útvonalat kínál a Jangce folyó deltavidékéről, sőt a keleti parti kínai városokból Európába exportált áruk számára – mondta a hangcsoui vámhivatal.

Idén január és május között 286 Európa felé tartó szerelvény indult Csinhuából, melyek összesen 23 700 konténernyi árut szállítottak. Ez 565, illetve 566%-os éves növekedésnek felel meg.

A hangcsoui vámhivatal adatai szerint a Csöcsiang tartomány, valamint Közép- és Kelet-Európa (KKE) közötti külkereskedelem az év első négy hónapjában 35,47 milliárd jüant tett ki, ezzel 33,2%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük