Kínában egyre népszerűbbek az orvosesztétikai kezelések

Kínában egyre erősebb a kereslet az orvosesztétikai kezelések iránt a fiatal fogyasztók körében, ami hatalmas befektetési lehetőségeket jelent-adta hírül szerdán a Xinhua által működtetett Economic Information Daily.

Az elmúlt években az ország orvosesztétikai piaca gyorsan fejlődött. A Galaxy Securities felmérése szerint Kínában 2020-ban 15,2 millió ember vett igénybe orvosesztétikai kezelést, ami 35,7 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Európában és Amerikában elsősorban a 35 év feletti nők körében népszerűek ezek a kezelések, Kínában viszont a 20 és 25 év közötti nők közel 40 százaléka, a 26 és 30 év közötti nők közel 23 százaléka járt már valamilyen fajta szépészeti beavatkozáson.

Yang Xiaotong, a Galaxy Securities elemzője szerint a fiatalabb ügyfélkör hozzájárulhat az orvosesztétika piac növekedéséhez, amely az elemzések alapján akár a mintegy 20 százalékos éves növekedési ütemet is elérheti.

A szépészeti műtétek jelenleg a teljes orvosesztétikai piac több mint 50 százalékát teszik ki, de a műtét nélküli arcfiatalító kezelések- mint például a botox, illetve a hialuronsavas feltöltés – is nagy népszerűségnek örvendenek. Piaci bennfentesek véleménye alapján a műtét nélküli szépészeti kezelések száma 2022-ra meghaladja majd a plasztikai műtétekét.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük