Dalianban rendezték meg a 2021-es Nemzetközi Integrációs Konferenciát

 

Szerdán az északkelet-kínai Liaoning tartományban, Dalianban tartották az Ipar, az Oktatás, a Kutatás és az Alkalmazás Együttműködéséről és Integrációjáról szóló 2021. évi nemzetközi konferenciát.

A konferenciát a Kínai Népköztársaság Oktatási Minisztériuma és Liaoning tartomány Népi Kormánya vezette. A konferencia házigazdája a Nemzeti Iskola-Fejlesztési Központ volt, amelynek Liaoning tartomány Oktatási Osztálya adott otthont, szervezője a Dalian Műszaki Egyetem volt.

Tien Hszüe-csün oktatási miniszterhelyettes online beszédet mondott a konferencián, rámutatva, hogy a három éves fejlesztési periódus után a konferencia a nyílt együttműködés szimfóniájává vált, amelyet a világ minden tájáról egyetemek, vállalkozások és kutatóintézetek együttműködése komponál.

Jelenleg a világ változásai és a járványhelyzet mellett világszerte egyre erőteljesebb a motiváció a kommunikáció és az együttműködés megerősítésére – mondta Tien, remélve, hogy a konferencia minden résztvevője elősegítheti a nemzetközi ipar-egyetem-kutatás magas színvonalú fejlődését, és egy ipar-egyetem-kutatás-alkalmazás innovációs konzorcium kiépítését.

Vitrenko Andrij, Ukrajna oktatási és tudományos miniszterhelyettese szerint az Öv és Út Kezdeményezés (Új Selyemút) előmozdította a Kína és Ukrajna közötti csereprogramokat és együttműködést a tudomány és a technológia, az innováció és az oktatás területein, valamint a kínai és ukrán egyetemek és a tudományos kutatóintézetek is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Reméli, hogy mindkét fél képes fenntartani ezt az előremutató kommunikációs trendet és tovább erősíteni az együttműködést.

A csúcskategóriás berendezések gyártása, az új anyagok, az informatika és a mesterséges intelligencia új generációja, a zöld vegyipar és az innovatív energia szolgáltató anyagok területén folytatott mélyreható együttműködésre és cserékre összpontosítva a konferencia kilenc együttműködési megállapodás aláírását jelentette a kínai és külföldi egyetemek közt, valamint közös kutatási és innovációs központ létrehozását a Dalian Műszaki Egyetem és a Belorusz Állami Egyetem között, valamint tervbe vette az Északkeleti Egyetem és a BNTU közötti tudományos és technológiai eredmények megosztásának központját.

A 860 szakértő és tudós, akik számos országból mintegy 100 egyetemet és tudományos kutatóintézetet képviselnek, beleértve Kínát, Oroszországot, Ukrajnát és Fehéroroszországot, online és offline csatornákon keresztül vett részt a konferencián.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük