Kuangcsou közvetlen tehervonat-járatot indított Ukrajnába

 

Múlt vasárnap nyitották meg hivatalosan azt a Kína és Európa közötti közvetlen tehervasút-szolgáltatás, amely a dél-kínai Kuangtung tartomány fővárosát, Kuangcsout köti össze Odesszával, Ukrajna negyedik legnagyobb városával – közölte a kuangcsoui vámhivatal.

A 100 konténernyi, összesen 10,6 millió jüan értékű fűnyíróval, rizsfőzővel és teával megrakott szerelvény 25 nap alatt teszi meg a 8408 kilométeres utat Mongólián és Oroszországon keresztül.

Az acélteveként is ábrázolt Kína-Európa tehervasút garantálta a stabil kereskedelmet és a nemzetközi beszállítói láncok fennmaradását a járvány ideje alatt.

A vámhivatal közleménye szerint Ukrajna klímája miatt behozatalra szorul a közkedvelt teából, és az, hogy az első szerelvény kínai teát szállít Ukrajnába, még jobban kiemeli a tehervonat nemzetközi logisztikában betöltött megbízható szerepét.

A kuangcsoui vámhatóság a kínai Általános Vámhatóság felhívásának engedelmeskedve arra törekszik, hogy a Gyöngy-folyó deltájának térségében aktív vállalkozásokat segítve minél több útvonalon járasson tehervonatokat.

A hivatalos adatok szerint ez év eleje óta megnőtt a gépek és elektromos berendezések, valamint a nagy munkaerőt igénylő termékek forgalma a Kuangcsou–Európa vonalon, sőt előbbi kategória kivitele megduplázódott egy év alatt.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük