Webinar a Ningpo SinePark népszerűsítésére és a kínai-olasz együttműködés jövőbeli esélyeinek megvitatására

Pénteken került megrendezésre Ningpo Városi Kereskedelmi Hivatal, a Kínai-Olaszországi Ningpo Ökológiai Park (SinePark), a Selyem Tanács Szövetsége és a Dong & Partners Nemzetközi Ügyvédi Iroda közös együttműködésével a „Zöld selyemút a SineParkba: nemzetközi tehetségek és üzleti projektek vonzása” című webinárium.

A szervezők képviselői előadásokat tartottak a webináriumon, bemutatva a kelet-kínai Ningpo város által az elmúlt években tett erőfeszítéseket, mint a Selyemút (BRI) fontos közreműködését, a SinePark fejlesztését, és megvitatták a kínai-olasz együttműködés jövőbeli esélyeit.

A kelet -kínai Csöcsiang tartományban található Ningpo rengeteg üzleti lehetőségeket kínál, mint fontos város a Selyemút mentén. Az elmúlt években Ningpo különböző magas szintű rendezvényeknek adott otthont, köztük a most lezárult második Kína, valamint a közép- és kelet-európai országok (CEEC) Expo-t, hogy fejleszthessék a nemzetközi együttműködést-mondta Zhang Qionghua, a Ningpo Városi Hivatal vezető közgazdásza.

A Selyemút építésének kísérleti zónájaként Ningpo komplett ipari létesítményekkel rendelkezik, amelyek között Zhoushan a világ egyik legfontosabb óceáni konténerkikötője éves rakományát tekintve 12 egymást követő évben.

A Ningpo-i Yuyao-ban 2015-ben alapított SinePark egyedülálló ökológiai park Csöcsiang tartományban, és egyike a nyolc állami szintű parknak Kínában. A SinePark az új energetikai járművek, az új anyagok, a környezetbarát ipari bázis, az élet és egészségügy és az általános repülés ipari fejlesztésére összpontosít, amelyet Li Jian, a Ningpo kínai-olasz ökológiai park általános szolgáltatási irodájának igazgatóhelyettese mutatott be.

Roberto Cerutti, a Patelec olasz cég vezérigazgatója a webináriumon beszélt az olasz cég kínai piacon, különösen a SineParkon belüli sikeres tapasztalatairól.

Li Yue, a Kínai Gazdasági Információs Szolgálat (CEIS) alelnöke és igazgatótanácsi tagja áttekintést adott a Zöld Selyemútról és a Xinhua Selyemút szerepéről. A jövőben a CEIS nagyobb erőfeszítéseket tesz a kínai-olasz kereskedelmi és ipari együttműködés előmozdítására.

A Selyem Tanács, a webinárium egyik szervezője, egy olyan egyesület, amely elősegíti a többoldalú és nyílt együttműködést az állami intézmények, nagykövetségek, pénzintézetek, vállalkozók, magánszemélyek, tudományos, kulturális, társadalmi és gazdasági szereplők között a Selyemút menti országokban, elősegítve a nemzetközi szinergiák létrejöttét multidiszciplináris szinten Dong Lifang, a Selyem Tanács Szövetség elnöke és a Dong & Partners nemzetközi ügyvédi irodaalapító ügyvezető partnere szerint.

A webinárium Olaszországból, Svájcból, Európából, az USA -ból, a kínai Tajvanról és Hongkongból, Afrikából és Ausztráliából is vonzott résztvevőket.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük