A kétoldalú kapcsolatok erősítéséről tárgyalt a kínai és a mongol külügyminiszter

 

Vang Ji kínai államtanácsos és külügyminiszter kedden megbeszélésen fogadta az észak-kínai Tiencsinben látogatóba érkező mongol kollégáját, Batmunkh Battsetseget.

Vang kijelentette, hogy Kína és Mongólia a COVID-19 járvány kitörése óta támogatják és segítik egymást, új fejezetet írva ezzel a két ország közötti baráti viszonyban.

Kína kész ellátni Mongóliát a járvány leküzdéséhez szükséges eszközökkel, megerősíteni az együttműködést a bányászat, az energia, a pénzügy, a mezőgazdaság és az infrastruktúra területén, valamint megújítani a népek közötti párbeszéd formáit és tartalmát – mondta Vang.

Battsetseg kifejezésre juttatta Mongólia hajlandóságát, hogy Kínával együttműködve gazdagítsa a két ország közti átfogó stratégiai partnerséget.

A megbeszélést követően a két miniszter együtt állt a sajtó elé, és közös nyilatkozatot adtak ki a járványügyi együttműködés további erősítéséről.

A két fél örömmel üdvözölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és Kína közös jelentését a COVID-19 eredetéről, kiemelve, hogy a tudományos munkában nincs helye a politikának.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük