Az IoV iparág lendületes fejlődése új befektetési lehetőségeket nyit meg Kínában

 

Kína országos szintű innovációs központot és négy tesztzónát alakított ki a járművek internete (Internet of Vehicles, IoV) számára, ezzel is jelezve az intelligens hálózatba kapcsolt járművek (ICV-k) iparágának gyors fejlődését – jelentette ki Fan Sucsien, az Ipari és Informatikai Minisztérium illetékese a nemrég megrendezett 2021-es Kína Internet Konferencián.

Tíznél is több tartomány és város kötött IoV-vel kapcsolatos megállapodásokat, és 20 városban alakítottak át és újítottak fel autóutakat a fejlesztések érdekében.

Az IoV fiatal iparág, amely szorosan integrálódik az autóipari elektronika, az informatika és kommunikáció, valamint a közúti közlekedés területeibe. Az 5G technológia kereskedelmi alkalmazásának megkezdésével az IoV iparág is lendületes fejlődésnek indult, és a digitális gazdaság növekedésének fontos alkotóelemévé vált.

Egy sor kínai internetcég és autógyártó fektetett be az IoV szektorba. Ennek köszönhetően fokozatosan fejlődik a támogató ipari lánc. Közeleg a kínai IoV fejlődési hulláma – mondta a konferencián Huang Csengcsing, a Kínai Internetszövetség alelnöke.

A Tencent kínai technológiai óriásvállalat is az intelligens hálózati kapcsolatok területére koncentrál. A Tencent alelnöke, Csung Hsziangping elmondása szerint a vállalat az intelligens hálózati ipari lánc fejlesztésén dolgozik partnereivel.

Az iparági szakértők szerint az IoV gyors fejlődése további befektetési lehetőségeket nyit meg Kínában, és jelentősen meg fogja változtatni az emberek életvitelét.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük