Kínai és olasz egyetemek „A jövő ifjú divattervezője” versenyt tartanak

 

Csütörtökön kezdődött a Csinghua Egyetemen a Kína – Olaszország „A jövő ifjú divattervezője” verseny, amelynek célja egy nemzetközi innovációs platform kiépítése a két ország fiataljai számára.

A „Kína-Olaszország ifjúsági innováció és vállalkozói szellem éve” egyik fő tevékenységeként a versenyt a Csinghua Egyetem, a Milánói Műszaki Egyetem és Kocsiao kerület kormánya szervezésében a kelet-kínai Csöcsiang tartományban, Saohszing városban tartották.

A Csinghua Egyetem részéről úgy nyilatkoztak, hogy a verseny elősegíti az innovációt, a gyártást és a formatervezési oktatást, valamint kreativitással és vitalitással fedezi fel és fejleszti az élvonalbeli tervezői tehetségeket.

Fu Cse-jung, a Kína-Olaszország Design Innovációs Központ igazgatóhelyettese és a Csinghua Egyetem Képzőművészeti Iskolájának docense elmondta, hogy a verseny 45 éven aluli kínai és olasz fiatal innovátorokat fogad és nyitott globális művészek, dizájnerek, tanárok, diákok és a design szerelmesei számára is.

A „Technika a divatért” témájú verseny olyan kategóriákat tartalmaz, mint a divattervezés, a divattechnika és a divatos életmód. A divattechnika esetében a művészetek és a technológiák ötvözésére összpontosít, ideértve az új anyagok és technológiai újítások alkalmazását.

A résztvevők a hivatalos weboldalon keresztül regisztrálhatnak és nevezhetnek, magánszemélyként vagy csapatként. A pályaműgyűjtés szeptember 6-ig tart. Szakértői testület értékeli az első és a második forduló nevezetteit. Az utolsó forduló értékelésére és a díjátadóra októberben Saohszing Kocsiao kerületében kerül sor.

A verseny díjazottjai a 2022-es milánói dizájnhéten a Kína – Olaszország Design Innovációs Központ által rendezett különleges kiállításon vehetnek részt.

A verseny célja a tudomány és a technológia, a művészetek, a kultúra és a jobb élet jövőképének ötvözése a nemzetközi kulturális csereprogramok és az együttműködésének elősegítése érdekében – mondta Fu.

Ami ennél is fontosabb: reméljük, hogy hasznosíthatjuk a két országból származó fiatalok innovációs tehetségét, összekapcsolhatjuk őket a divattervezéssel, több kreatív és kulturális csereprogramot indíthatunk és mindez eredményeket hoz majd az innováció terén – tette hozzá.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük