Az innovációs és vállalkozói versenyek segítenek fejleszteni a kkv-k innovációját

 

Az elmúlt időszakban Kína több régiója is felhívta a kis- és középvállalkozásokat, hogy vegyenek részt innovációs és vállalkozói versenyeken, és bőkezű díjazással bátorítják és támogatják ezen vállalkozások innovatív fejlődését – jelentette hétfőn a Shanghai Securities News.

A „Kínai alkotók“ innovációs és vállalkozói verseny sencseni szervezőbizottsága például online tájékoztatót tartott július elején, arra buzdítva a kkv-kat, hogy közösen kutassanak fel projekteket és csapatokat, és a verseny során egy sor új terméket, technológiát és modellt fejlesszenek ki.

A verseny végén 50 projektet jutalmaznak, a legmagasabb díjazás 150 000 jüan.

A közép-kínai Honan tartományban már lezárult a jelentkezés a kkv-k számára kiírt innovációs és vállalkozói versenyre. A tartományi döntő első, második, illetve harmadik helyezettje 50, 30 és 20 ezer jüanos díjazásban részesül.

A tartományi versenyek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó kkv-k azután elindulhatnak a Kínai alkotók elnevezésű innovációs és vállalkozói versenyen, amelyet 2016-ban indított útjára az Ipari és Informatikai Minisztérium és a Pénzügyminisztérium.

A legjobb 500 kkv vehet részt a verseny országos döntőjében.

A Kínai alkotók versenysorozat a kiemelkedő projekteket befektetési alapok, kockázati tőkealapok és bankok figyelmébe ajánlja, valamint online és offline rendezvényeken igyekszik összegyűjteni a különféle befektetési és finanszírozási intézményeket, hogy a szolgáltatások minél szélesebb körét tudja nyújtani a résztvevő vállalkozások részére.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük