Kínai és brazil városok erősödő kapcsolatai

Kedden, kínai és brazil városok egy csoportjának képviselői egyeztettek a kétoldalú kapcsolatokról és az együttműködés megerősítésének lehetőségeiről.

 

„A Kína-Brazília partnerségnek ígéretes jövője van” – mondta Yan Yuqing, Kína főkonzulja Recifében, Brazília Pernambuco államának fővárosában, egy „Kína és Északkelet-Brazília önkormányzata közötti tapasztalataik cseréiről” szóló online fórumon.

„A kapcsolatot mindig a kölcsönös tisztelet, az egyenlőség, az átláthatóság és a nyitottság vezérelte, mint a fejlődő országok közötti partnerség nagyszerű modelljét” – mondta Yan, hozzátéve, hogy a kapcsolatok „ott mélyülhetnek el Brazília északkeleti részén, ahol a regionális kormányok bővíteni akarják kapcsolataikat Kínával olyan területeken, például a kereskedelem és a mezőgazdasági termékek, az infrastruktúra és az alternatív energiákban. ”

Yan szerint Kína hosszú évek óta Brazília legnagyobb kereskedelmi partnere, és a kereskedelem volumene 2020-ban a COVID-19 járvány ellenére is nőtt.

Isabella de Roldao, Recife alpolgármestere elmondta, hogy az államuk fővárosának célja, hogy kiterjessze a partnerséget a dél – kínai Kuangtung tartományban található testvérvárosával, Kuangcsouval, olyan területeken, mint a káros anyag kibocsátás csökkentése.

A tisztviselő azt is elmondta, hogy hamarosan oktatási csereprogramok lesznek elérhetőek a testvérvárosok között, amelyek lehetőséget biztosítanak a brazil fiataloknak, hogy többet megtudjanak Kínáról.

Zhan Decun, a kuangcsoui önkormányzat külügyi hivatalának igazgatója elmondta, hogy a város kész az együttműködésre a Recife -vel és más brazil városokkal is az „Öv és út” (BRI) kezdeményezés keretén belül.

Más kínai és brazil városok, köztük az északkelet – kínai Liaoning tartománybeli Dalian és a brazil Ceara állam fővárosa, Fortaleza tisztviselői is foglalkoztak az online eseménnyel, és elmondták véleményüket a tapasztalatcserék és az együttműködés bővítéséről.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük