Hejlungcsiang FTZ erősíti az együttműködést Oroszországgal

Az észak-kínai Hejlungcsiang FTZ (Szabadkereskedelmi övezet) három részterülete összefog, hogy erősítse az együttműködést Oroszországgal.

Az északkelet-kínai Hejlungcsiang FTZ három részterülete, Harbinban, Heihe-ben és Suifenhe-ben található és szerdán stratégiai megállapodást kötött, ígéretet téve az Oroszországgal folytatott kereskedelmi együttműködés további innovatív lehetőségeinek közös feltárására – jelentette a Chinanews.com.

A megállapodás értelmében a három terület elmélyíti együttműködését a nemzetközi technológiák átadásának területén és kiterjeszti azt a szellemi tulajdon védelmére is.

Kína legészakibb szabadkereskedelmi övezeteként, a Hejlungcsiang FTZ három részterülete figyelemre méltó fejlődést tudhat maga mögött az elmúlt két évben.

A tartományi fővárosban található, Harbin térsége a logisztikai lánc fejlesztését helyezte előtérbe olyan projektek elindításával, mint a Kína-Oroszország ipari park és a Kína-Oroszország mezőgazdasági import- és exportkereskedelmi központ. Ugyanakkor a térség létrehozta Kína első határokon átnyúló pénzügyi szolgáltató központját is a két ország között, és 11 újítást vezetett be az országok közötti pénzügyi együttműködésben.

Eközben a Hejlungcsiang FTZ Suifenhe területe áttörést ért el az energia-, ásvány- és gabona feldolgozó iparában. A területének közigazgatási bizottsága szerint ezen túlmenően, a nemzetközi tehetségek tanulmányi csereprogramját tovább kell folytatni és erősíteni az FTZ három alterület  között.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük