Kínai partnerrel közösen fejleszti új antibiotikumát az indiai Wockhardt

 

Az indiai Wockhardt gyógyszergyártó cég partneri megállapodást kötött a kínai Jiangxi Jemincare Group Company-val a Nafithromycin nevű széles spektrumú antibiotikum közös fejlesztésére és értékesítésére – közölte az indiai cég csütörtökön a Bombay Értéktőzsdén.

A Wockhardt befejezte a Nafithromycin globális klinikai vizsgálatának 1. és 2. fázisát.

A lakton/ketolid osztályba tartozó, légúti fertőzések kezelésére szolgáló készítmény egy sor tüdőgyulladást okozó bakteriális patogén ellen hatásos, beleértve a Kínában és több más Ázsiai országban leggyakoribb makrolid-rezisztens variánsokat is.

A megállapodás értelmében az érintett piacokon a kínai cég felel a Nafithromycin kizárólagos fejlesztéséért és értékesítéséért. A Wockhardt az egyszeri előzetes össze mellett a szabályozótól függő mérföldkő-jutalékokra jogosult.

A közlemény szerint a Wockhardt biztosítja a terméket kínai partnere részére, cserébe részesedést kap annak nettó eladásai után, egy későbbi időpontban pedig átadja a gyártási technológiát is.

A bakteriális tüdőgyulladás és egyéb légúti fertőzések kapcsán írják fel a legtöbb antibiotikumot világszerte. Az antimikrobiális rezisztencia elterjedése terápiás kihívás elé állítja az orvosokat, mivel rendkívül korlátozott számban állnak rendelkezésre biztonságos és hatékony kezelések, különösen az olyan veszélyeztetett csoportok esetében, mint a gyermekek és az idősek – mondta Mahesh Patel, a Wockhardt vezető tudósa.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük