A CFETS új tengerentúli kereskedelmi platformot vezet be, hogy megkönnyítse a globális befektetést Kína bankközi kötvénypiacán

A kínai devizakereskedelmi rendszer (CFETS) hétfőn vezette be a MarketAxess-t, mint harmadik külföldi e-kereskedelmi platformot, amely tovább segíti a globális befektetők hozzáférését Kína bankközi kötvénypiacához-közölte a Xinhua Finance.

A CFETS, a kínai bankközi kötvénypiac fontos pénzügyi infrastruktúrája, támogatja a MarketAxess -t, hogy lehetővé tegye a tengerentúli befektetők számára, hogy mind a China Interbank Bond Market Direct (CIBM Direct), mind a Bond Connect rendszer keretében a tengerentúli befektetők ajánlati kérelmeket küldhessenek a szárazföldi kereskedőknek közvetlenül a CFETS -en keresztül.

A CFETS elkötelezett amellett, hogy megkönnyítse a globális befektetők számára a befektetést a bankközi kötvénypiacon, miközben folyamatosan jobb szolgáltatásokat nyújt a globális kereskedelmi platformokkal való szorosabb együttműködés révén.

2017 óta a CFETS kereskedelmi kapcsolatokat épített ki három tengerentúli kereskedelmi platformmal, köztük a MarketAxess-el, a Tradeweb-el és a Bloomberg-el a CIBM Direct és a Bond Connect csatornákon belül.

A CIBM Direct rendkívül hatékony és olcsó módja a tengerentúli intézményi befektetőknek, hogy különböző típusú kötvényekkel kereskedjenek a kínai bankközi kötvénypiacon. A Bond Connect egy kölcsönös piacra jutási rendszer, amely lehetővé teszi a szárazföldi és a hongkongi befektetők számára, hogy befektethessenek egymás kötvénypiacaira.

A CFETS azt ígéri, hogy a jövőben tovább javítja a külföldi befektetők kényelmét a kínai bankközi kötvénypiacon, és támogatja a bankközi kötvénypiac magas színvonalú megnyitását.
Az 1994-ben alapított CFETS, más néven Nemzeti Bankközi Finanszírozási Központ, egy alintézmény, amely közvetlenül kapcsolódik a Kínai Központi Bankhoz.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük