Az EU új lehetőségeket keres Nyugat -Kínában

Az év első nyolc hónapjában a Kína és az Európai Unió (EU) közötti kereskedelem volumene éves szinten 32,4 százalékkal nőtt. Az éves kereskedelmi forgalom valószínűleg új rekordot fog dönteni és meg fogja haladni a 700 milliárd dollárt-mondta a kínai kereskedelmi minisztérium (MOC) képviselője a 16. EU-Kína kereskedelmi és technológiai együttműködési vásáron pénteken.

A kínai-európai tehervonatok száma ugyanebben az időszakban meghaladták a tízezret, ami éves szinten 32 százalékos növekedést jelent. Az idei év első hét hónapjában az EU -ba irányuló kínai befektetések 86,1 százalékkal, míg az uniós kínai befektetések 10,9 százalékkal nőttek – mondta Zhai Qian, a MOC tisztviselője.

„Kína és az EU gazdasága nagyon jól kiegészíti egymást. Az elmúlt években a kétoldalú gazdaság és kereskedelem széles körben és mélységben bővült, növelve az ipari és ellátási láncok stabilitását és ellenálló képességét” – mondta Zhai.

A világjárvány kitörése óta a globális gazdaság és a nemzetközi kereskedelem komoly kihívásokkal néz szembe. A Kína és az EU közötti kereskedelem és beruházások azonban erős ellenálló képességet és stabil fejlődést mutattak – mondta Zhang Ming, Kína EU -missziójának vezetője.

Az Európai Unió Kínai Kereskedelmi Kamara júniusban közzétett, 2021-re vonatkozó kereskedelmi hitelességi felmérése kimutatta, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a kínai piac vált az európai vállalkozások legfontosabb menedékévé. A legtöbb kínai európai vállalat hajlandó maradni, illetve tele van bizalommal és elvárásokkal a kínai fejlődéssel kapcsolatban.
Több mint 2000 kínai és külföldi vendég vett részt a többek között befektetésekre, tudományos és technológiai innovációra és szén -dioxid -semlegességre összpontosító vásáron online és offline.

Nyolcvanhét vállalat 14 EU-tagállamból, hét nem uniós országból és Kínából tartott több mint 120 találkozót a biogyógyászattal , az IKT-val, a környezetvédelemmel, az új energiával, a mezőgazdasággal, az oktatással és a kultúrával kapcsolatban.

Zhang remélte, hogy az európai vállalkozások kihasználják a nyugat -kínai gyors gazdasági fejlődést, hogy több üzleti lehetőséget teremtsenek a kölcsönös előnyök érdekében.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük