Peking világszínvonalú 5G ipari klasztert és digitális gazdasági várost épít

 

Peking világszínvonalú 5G ipari klasztert alakít ki és a digitális gazdaság mintavárosává fejleszti magát – közölte a 2021-es Pekingi Internetkonferencián tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján a Pekingi Hírközlési Hatóság.

Peking digitális gazdaságának értéke a tavalyi év végére meghaladta az 1,44 billió jüant, ami jó alapot teremtett ahhoz, hogy a főváros a digitális gazdaság mintavárosává fejlessze magát.

Július végéig Peking bizonyos méret feletti internetes vállalkozásainak árbevétele 246,77 milliárd jüan volt, 33,3%-kal magasabb, mint egy évvel korábban, míg nyereségük 8,66 milliárd jüannal 12,46 milliárd jüanra nőtt.

Június végi adatok szerint az internetkapcsolat gigabájtonként csupán 3,8 jüanba kerül a fogyasztóknak, ami 31%-os csökkenés az előző évhez képest. A pekingi mobilinternetezők 2,37 milliárd gigabájt adatforgalmat hoztak össze az első félévben.

Peking digitális gazdasága tavaly 10,7%-kal nőtt éves alapon, messze meghaladva a fejlett országok 3% körüli növekedését – mondta Hszü Cse-jüan, a Kínai Informatikai és Kommunikációs Akadémia tisztviselője.

Augusztus végéig 45 700 5G bázisállomás épült ki a fővárosban, a felhasználók száma pedig meghaladta 12 milliót. Tízezer pekingi lakosra nagyjából 20 bázisállomás jut, ezzel a város első Kínában – derült ki a Pekingi Hírközlési Hatóság adataiból.

2025-ig a tervek szerint 63 000 5G bázisállomás létesül a fővárosban, ezzel teljes 5G lefedettséget érnének el a kulcsfontosságú területeken, többek között a belvárosban, az alközpontokban és a központi üzleti negyedben.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük