Kína globális innovációs indexe ismét emelkedik

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) által nemrégiben közzétett indexjelentés szerint Kína a globális 12. helyen áll a 2021 -es globális innovációs indexben (GII), két hellyel a 2020 -as rangsorhoz képest.

Zsinórban ez a kilencedik év, amikor Kína növekedést könyvel el ezen a rangsoron – jelentette szerdán a Securities Daily.

A jelentés szerint Svájc vezeti a listát az egymást követő 11. évben, majd Svédország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és a Koreai Köztársaság következik, Kína pedig az első helyen áll a közepes jövedelmű gazdaságok között, megelőzve olyan fejlett gazdaságokat, mint Japán, Izrael és Kanada.

Az innovációs ráfordításokat tekintve Kína vezeti a világot a kereskedelemben, a versenyben és a piac nagyságában, valamint a tudományban dolgozók számában, amelyek az index két fő mutatói, és magas helyen áll az olyan almutatók között, mint a hazai piac mérete, a hivatalos szolgáltatásokat nyújtó vállalatok aránya, a hazai ipar diverzifikálása és ipari klaszterek fejlesztése.

Ez arra utal, hogy Kína további lépéseket tett a vállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek közötti együttműködés előmozdítása, a megkülönböztető tulajdonságokkal rendelkező iparágak és a reálgazdaság fejlesztése érdekében, , jobb környezetet teremtve a vállalkozások számára az innovatív fejlődés folytatásához – áll a jelentésben.

Az innovációs teljesítmény szempontjából a jelentés megjegyzi, hogy Kína előnyei az immateriális javakban, a tudásteremtésben és a tudás befolyásolásában összpontosulnak, a hazai szabadalmi és védjegybejelentésekkel, a kreatív termékek exportjának részesedésével a teljes kereskedelemben és más alindikátorokkal, amelyek a világot vezetik.

2021-ben Kína jelentős előrelépést ért el a tudásterjesztés fő mutatójával kapcsolatban, különösen a szellemi tulajdonból származó jövedelem teljes kereskedelemben való részarányában, ami azt mutatja, hogy az ország fokozatosan jelentős importőrből nagy a szellemi tulajdonjogok termelőjévé válik- áll a jelentésben.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük