A szénszegény együttműködésre fókuszált a Kína–Arab Államok Energia Együttműködési Fórum

 

A Kína–Arab Államok Energia Együttműködési Fórum, amely az ötödik Kína–Arab Államok Expó részeként került megrendezésre Jincsüanban, az északnyugati Ninghszia-Huj Autonóm Terület fővárosában augusztus 19-20. között, a résztvevő felek közötti szénszegény energetikai együttműködést helyezte a középpontba – hangzott el egy vasárnapi sajtótájékoztatón.

A fórum középpontjában a tiszta energia alkalmazási technológiája, a szénszegény gazdaság és az energiaátmenet mellett a Kína és az arab államok közötti együttműködés fejlesztése állt olyan területeken, mint a nap- és szélenergia, az atomenergia vagy a hidrogén, miközben a felek tovább konszolidálnák meglévő együttműködésüket a kőolaj és a földgáz terén is.

A résztvevők hangsúlyozták, hogy el kívánják mélyíteni az együttműködést az olaj- és gázkutatás, -kitermelés, -finomítás, -tárolás és -szállítás területein, fokozzák az energiainternet kiépítését, valamint közösen ösztönzik a hidrogénenergia és az energiatárolás kereskedelmi alkalmazását – mondta Vang Hanvu, a Ninghsziai Fejlesztési és Reform Bizottság elnökhelyettese.

Az idei expó külön online és offline kiállítási területet szentel a tiszta energiának, ahol bemutatásra kerülnek többek között a zöld energia, az energiatárolás és az atomenergia legújabb technológiái és termékei. Az offline expón 28 kínai és külföldi kiállító vett részt, míg az online kiállításon 29 vállalat mutatta be termékeit.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük