Csingtöcsen: a világ porcelán fővárosa

A Taoxichuan Kerámia Művészeti sétány (Taoxichuan Ceramic Art Avenue) elnevezésű a turisztikai látványosság is bemutatkozott a szerdán kezdődő NEXT Summit szingapúri csúcstalálkozón.

A művészeti negyed a porcelán fővárosaként is ismert Csingtöcsen (Jingdezhen) városában található. Az egykor állami tulajdonban lévő Yuzhou porcelángyár felújításával egy olyan művészeti negyedet hoztak létre, amely ötvözi a hagyományos kézműves technikákat a modern művészeti irányzatokkal.

Taoxichuan vonzó hely a fiatalok számára is: a környéken több ezer kis- és mikrovállalkozás működik és a művészeti negyed körülbelül 100 000 embernek ad munkát. A 2016-os megnyitása óta Taoxichuan területén közel 200 nemzetközi kézműves és tervező tartott előadást, illetve mutatta be kiállítását.

Taoxichuanban található a Kerámiaipari Múzeum, a Taoxichuan Kerámia Akadémia, a Yi Kreatív Műhely, valamint a Taoxichuan Művészeti Központ.

A művészeti negyed eddig mintegy 80 díjat nyert globális, nemzeti és tartományi szinten, köztük például az UNESCO ázsiai-csendes-óceáni örökségvédelmi innovációs díját 2017-ben.

A NEXT Summit vendégei a rendezvény ideje alatt virtuális sétát tehetnek a galériában, megismerkedhetnek a művészeti negyed látnivalóival, valamint a kínai porcelán történetével is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük