Nanning éjjeli fogyasztási zónákkal növelné az éjszakai gazdaságot

 

Nanning, a dél-kínai Kuanghszi-Csuang Autonóm Terület fővárosa egy sor éjszakai fogyasztásra szolgáló zónát hoz létre a helyi gazdaság élénkítése érdekében.

A perzselően forró nyarairól és meleg őszeiről ismert város arróla népszokásrólis híres, hogy a helyi lakosok éjszaka is rendszeresen kimennek vásárolni. A legnépszerűbb helyszínek a helyiek és a látogatók körében is a városon átfolyó Jungcsiang folyó partjszakaszai.

A nemrég felújított folyópart népszerű hellyé vált az éjszakai kilátást élvezők körében a folyót átszelő, ragyogóan kivilágított hídnak, a partmenti toronyházakra vetített 3D fényshow-nak és a csillogó turistahajóknak köszönhetően.

A nyári szünet alatt szülők és gyerekek közelről és távolról ide sereglenek, hogy megtekintsék a város ódon házait,boltíveit, templomát, ablakmélyedéseit és emlékműveit, amelyek mind a történelmi belváros három utcáján és két sikátorán tömörülnek össze.

Az ezer évvel ezelőtti állapotokat tükröző múltidéző tömb Nanning egyik legújabb látványossága. Jelenleg hét turistalátványossgá tart nyitva a negyedben, a kínai színháztól a Teng Jingcsao emlékcsarnokig.

A közelben húzódik a Csungsan ételutca is, ahol üzletek és utcai árusok kínálják az olyan hagyományos nanningi étkeket, mint a csiga, a sült hal és a helyi rizstészta.

Egy másik éjszakai gazdasági bemutatóövezetben, a külvárosi blokkban régi selyemmalmokat újítottak fel, illetve részben őriztek meg, így ma élményparkok, előadóművészeti fellépések, tematikus filmek, művészszállók és jellegzetes kifőzdék várják a látogatókat.

A folyó partján fekszik a város „zöld tüdeje“, a Csinghsziu hegy is, amelyet szintén kivilágít a növekvő éjszakai fogyasztási zóna fénye. .

A fentiek mind a város tervezett éjszakai gazdasági tesztprogramjainak részei, Nanning ugyanis 2022-re legalább 10 ilyan programmal élénkítené a helyi éjszakai fogyasztást.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük