2021-ben is tartja erős lendületét Kína digitális gazdasága

 

Kína digitális gazdasága hozzájárult a termelés, a beruházások, a fogyasztás és a kereskedelem talpraállásához és növekedéséhez, miközben olyan alapiparágak, mint az elektronikus gyártás vagy az informatikai és szoftverszolgáltatások növekedési üteme az eső félévben meghaladta a 20 százalékot – derül ki a Kínai Nemzetközi Digitális Gazdaság Expó 2021 rendezvényen kiadott jelentésből.

A kiállítás 468 vállalatot vonzott, köztük a hazai és külföldi digitális gazdaság több ismert résztvevőjével és „unikornisvállalatokkal” egyaránt.

Az idei expón mutatnak be egy sor, az úgynevezett fekete technológia terén elért haladást, mint például a Huawei okoskamerája vagy az IFLYTEK intelligens dokumentum-ellenőrző rendszer.

Kína az elmúlt években élénken ösztönözte gyártóiparának és kiberhálózat-szektorának bővülését. Az ipari innovációs kapacitások növelésére irányuló erőfeszítések a digitális, illetve reálgazdaság szorosabb integrációját támogatták.

Kína a világ élvonalába tartozik a mobilkommunikáció, a mesterséges intelligencia és a blockchain területein kiadott szabadalmakban, valamint világelső az okostelefonok, LCD kijelzők és háztartási drónok tekintetében.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük