Yiwu városa új vasúti árufuvarozási szolgáltatást indít Spanyolországba

Yiwu, Csöcsiang tartomány keleti részén fekvő kicsi nyersanyagközpont hétfőn megnyitott egy új tehervonat útvonalat, amely összeköti a várost Madriddal – jelentette a Xinhua által vezetett cnstock.com.

A 100 vagonnyi exportárut, például napelemeket, táblagépeket és autóalkatrészeket szállító tehervonat 17 nap alatt ér el Madridba, miután áthalad az Alataw -hágón.

Ennek a tehervonat szolgáltatásnak a működését a kínai vasúti osztályok, a Kína-Európa tehervonat Yiwu városi állomásüzemeltetője és a Yiwu-i kisárukereskedők által üzemeltetett nemzetközi logisztikai platform közösen fejlesztették ki.

Az év eleje óta eddig 990 tehervonat indult el ezen az útvonalon összesen 81 756 TEU árut szállítva, ami 59,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Szeptember 21-től a Yiwu-i tehervonat forgalma meghaladta a 2020-as év teljes mennyiséget, ami a műveletek számának és az áruszállítás volumenének kétszeresét jelenti.

A kínai-európai vonat stabilitásának és hatékonyságának egyedülálló előnyei miatt ez a fő logisztikai híd és az Eurázsia országait összekötő zöld csatorna. A kínai vasúti osztályok továbbra is javítani fogják a tehervonatok működésének minőségét és hatékonyságát annak érdekében, hogy a vasútvonalak mentén fekvő országok, valamint a Selyemút országok előnyei jobban érvényesüljenek.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük