A fejlesztők az AI és beszédtechnológiai kiállításon népszerűsítik az innovációt

A mesterséges intelligenciára (AI) és a beszédtechnológiára szakosodott cégek és fejlesztők hétfőn Hefeiben, a kelet-kínai Anhui tartomány fővárosában gyűltek össze a 4. World Voice Expo és Global 1024 Developer Festival rendezvényen.

A „Szimbiózis a mesterséges intelligenciával, egy új utazás” témájával a kiállításon több mint 1000 élvonalbeli mesterséges intelligencia-termék szerepel olyan területeken, mint a gyártás, az oktatás, az orvosi ellátás és az intelligens városvezetés. Az eseményt főként az iFLYTEK, az anhui székhelyű AI és beszédtechnológiai óriás szervezi.

Több mint 2,65 millió hazai és külföldi fejlesztő csatlakozott az iFLYTEK által támogatott nyílt AI innovációs platformhoz annak 2010-es indulása óta, és több mint 1,26 millió alkalmazást bocsátott ki.

A platformot a Kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium hagyta jóvá 2017-ben, mint az új generációs mesterségesintelligencia innovációt szolgáló nemzeti nyílt platformok egyik első szereplője.

„A platform fejlesztőinek száma átlagosan havi 90 ezerrel nőtt az elmúlt évben. Az élet minden területéről érkező emberek csatlakoznak a platformhoz, hogy egyre több terméket fejlesszenek ki – mondta Liu Qingfeng, az iFlytek elnöke.

A kiállítás megnyitóján Gao Wen, a Kínai Mérnöki Akadémia akadémikusa elmondta, hogy Kínában rengeteg fiatal tehetség van, de a számuk csak 20 százaléka az Egyesült Államok számának. Ezért Kínának jobb munkát kell végeznie több vezető mesterséges intelligencia-tehetség kiművelésében, mondta Gao.

A Global 1024 Developer Festival 2017-ben indult, és 2018-ban a World Voice Expo-val egyesült, hogy egységes eseményt alkosson. A négynapos kiállítás termékbemutató konferenciákat, iparági csúcstalálkozókat, mesterséges intelligencia fejlesztői versenyeket és egyéb eseményeket foglal magában.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük