Kína tartományai fokozzák erőfeszítéseiket a digitalizáció megerősítésének érdekében

Az olyan élvonalbeli technológiák erőteljes fejlődésével, mint a big data, a felhőalapú számítástechnika és az Internet of Things (IoT), a digitalizáció felgyorsulása a kínai tartományokban és régiókban tovább nyitotta az utat a társadalmi és gazdasági fejlődés előtt – számolt be a Shanghai Securities News.

A kelet-kínai Shandong tartomány tengerparti városának, Csingdaónak az adóügyi osztálya üzembe helyezett egy intelligens információs szolgáltatási platformot, és hatékony és együttműködő szolgáltatási modellt vezetett be, amelyben egy adótiszt egyidejűleg négy ügyfél tranzakcióit kezeli. Ez mérföldkőnek számít a város kormányzati ügyek innovációjának terén.

A dél-kínai Guangdong a tartományi kormánynak a digitális fejlődés felgyorsításáról szóló, idén májusban kiadott dokumentumában kijelentette, hogy a tartomány a digitális ökológia, a digitális gazdaság, a digitális társadalom és a digitális kormányzás négy fő területére fog összpontosítani és a tartományt a világ vezető digitális demonstrációs területévé fejleszteni.
Emellett a kínai tartományok és régiók, köztük Zhejiang, Sanghaj, Tiencsin, Peking és más helyek is megfelelő tervezési dokumentumokat adtak ki a digitális fejlődés felgyorsítása érdekében.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük