A klasszikus kínai Xianyou kézműves bútorok nemzetközivé válása

Egy bútorkereskedő Houstonban (Egyesült Államok) a közelmúltban megállapodást írt alá 280 darab klasszikus kézműves bútor vásárlásáról a délkelet-kínai Fujian tartományban található Putian város Xianyou kerületével. Ez egy újabb áttörés a kínai hazai mahagóniiparban, miután olyan külföldi piacokra exportált sikeresen, mint pl. az Európai Unió és Ausztrália.

A Xianzuo néven ismert klasszikus kézműves bútorok kivitelezése Xianju megyében a hagyományos kínai festészet, a faragásművészet és a bútorgyártás készségeinek zseniális ötvözete. Ez a Ming és Qing dinasztiák klasszikus bútorstílusának öröksége és innovációja.

A kínai klasszikus kézműves bútorok fővárosaként és a klasszikus kínai bútorok világfővárosaként ismert Xianzuo felkerült a szellemi kulturális örökségvédelem országos listájára. A Xianzuo kézművesség megjelent az APEC pekingi találkozóin, az Expo 2015 -n, a kilencedik BRICS -csúcson is és a világ minden tájáról széleskörű figyelmet kapott.

A kínai Selyemút kezdeményezésre válaszul a Xianzuo kézműves vállalkozások aktívan fejlesztették a nemzetközi üzleti tevékenységet és bővítették nemzetközi értékesítési hálózataikat.

Az elmúlt években Xianyou megye minden erőfeszítést megtett a művészeti és kézműves iparágak integrált és innovatív fejlődésének előmozdítása érdekében, felgyorsítva az átalakulást és fejlődést a digitalizáció, az intelligencia, a népszerűsítés és a nemzetközivé válás irányába, hogy a Xianzuo kézműves mesterséget népszerűsítse a világban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük