Megkezdődött a 15. UNWTO/PATA turisztikai trendekről és kilátásokról szóló fóruma

Múlt pénteken nyílt meg a dél-kínai Kuanghszi-Csuang autonóm régióban, Kujlin városában a 15. UNWTO/PATA turisztikai trendekkel és kilátásokkal foglalkozó fóruma.
A „Turizmus és vidékfejlesztés” témájú fórum számos kormányzati tisztviselőt, szakértőt, tudóst és iparági elitet vonzott itthonról és külföldről, akik megosztották tapasztalataikat és a turizmus helyreállítási gyakorlatával kapcsolatos eseteit.

A fórum fontos híd Kuanghszi-Csuang számára a turisztikai együttműködésben és a külföldi országokkal folytatott humanista cserekapcsolatok erősítésében. Kuanghszi-Csuang azt tervezi, hogy tovább javítja nyitási szintjét, tovább erősíti a cseréket és az együttműködést a nemzetközi turisztikai szervezetekkel a falusi turizmus magas színvonalú fejlesztésének elősegítése érdekében – mondta Li Bin, a Kuanghszi-Csuang Autonóm Régió alelnöke.

Szembenézve a COVID-19 világjárvány turisztikai iparra gyakorolt hatásával, Kuanghszi-Csuang különféle erőfeszítéseket tett a járványmegelőzés és -ellenőrzés, valamint a turizmus helyreállítása és fejlesztése terén. Ugyanakkor a régió aktívan határozott lépéseket tett a kulturális és turisztikai vállalkozások kimentése érdekében a járvány sújtotta helyzetből.

2021 első felében Kuanghszi-Csuang összesen 437 millió belföldi turistát fogadott, a belföldi turizmus fogyasztása elérte a 493,3 milliárd jüant, ami 102,5 százalékra, illetve 99,4 százalékra emelkedett 2019 azonos időszakához képest.

A fórum tizennégy ülése sikeresen lezajlott Kujlinban. Kujlin jól fogja használja ezt a platformot a magas színvonalú turizmus fejlesztésének erőteljes előmozdítására, a modern turizmus új trendjeihez való alkalmazkodásra, és aktívan kutat egy olyan modellt, amely mélyen integrálja a turizmust és a vidékfejlesztést – mondta Zhou Jiabin, a guineai városi tanács titkára.

Kujlin jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fenntartható fejlődéséhez, és az ázsiai-csendes-óceáni térség turisztikai kutatásának központjává vált – mondta videóbemutatóján Zurab Pololikashvili, a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) főtitkára.

A fórumot az UNWTO és a Pacific Asia Travel Association (PATA), a kujlini népi kormány és annak kulturális és turisztikai osztálya szervezte.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük