Hongqi: nagy sikert aratott a kínai luxusautó-márka a 2021-es pekingi pénzügyi rendezvényen

Kína vezető autógyártó cége, a Hongqi biztosította a 2021-es Financial Street Forum hivatalos járműveit.

A Hongqi szó szerinti fordításban vörös zászlót jelent. A cég 1958-ban gyártotta első autóját, így a Hongqi a legrégebbi személygépjármű márka Kínában.

A cég fő profilja eredetileg a felsőkategóriás limuzinok gyártása volt, az utóbbi időben viszont több új járművel is bővül a vállalat termékpalettája.

A gyorsan növekvő autóipari piac új lehetőségeket nyitott a kínai autómárkák számára. 2020-ban a Hongqi bemutatta első teljesen elektromos luxus-kategóriás SUV modelljét. Az E-HS9 nagy sikert aratott a hazai és tengerentúli közönség körében is.

Idén augusztusban a Hongqi bejelentette, hogy a 2021-es tokiói olimpián aranyérmet szerezett sportolókat egy Hongqi H9 luxusszedán autóval ajándékozza meg. Az ezüst- és bronzérmes olimpikonok pedig egy meghatározott ideig ingyen használhatják a fent említett autót. Szeptemberben az autógyártó cég saját fejlesztésű és hazai gyártású motorosszán-felszereléseket szállított a Téli Sportközpontba. A Hongqi jelenleg is a kínai motorosszán-válogatott kiemelt stratégiai partnere.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük