Kezdetét vette a Taihu Kulturális Világfórum

„Civilizációk közti kölcsönös tanulás: közös jövőépítés az emberiség számára” témájú fórum kezdődött kedden a kelet-kínai Bengbuban. A Taihu Kulturális Világfórum hatodik éves konferenciájára a világ minden tájáról érkeztek szakértők és tisztviselők, hogy a kultúrák közötti meglátásaikat, valamint a civilizációkról szóló nézeteiket megosszák egymással.

Wang Chen, a Kínai Kommunista Párt (CPC) Központi Bizottságának tagja és a Nemzeti Népi Kongresszus Állandó Bizottságának alelnöke a fórumon arról beszélt, hogy Kína erőfeszítései a civilizációk közötti párbeszéd és csere megerősítésére, valamint a közös jövőépítés érdekében tett lépései azt bizonyítják, hogy az ország messzemenőkig támogatja a kulturális sokszínűséget.

Wang azt is hozzátette, hogy a Taihu Kulturális Világfórum létfontosságú szerepet játszik a világ kulturális párbeszédének támogatásában, valamint a civilizációk közötti kölcsönös tanulás erősítésében.

Zheng Shanjie, a Kínai Kommunista Párt (CPC) Anhuj Tartományi Bizottságának titkára a fórumon megerősítette, hogy a nagy múltú Anhuj tartomány a kulturális cserék méltó nagykövete lesz.

Az éves találkozón 30 ország és régió közel 500 küldötte vett részt. Romano Prodi, Olaszország volt miniszterelnöke és a fórum tiszteletbeli elnöke videóüzenetben mondott beszédet.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük