Kínai startup a G20 Innovációs Liga győztesei között

A Sansure Biotech nevű kínai startup nyerte el az egészségügyi innovációért járó díjat a G20 Innovációs Liga elnevezésű versenyen vasárnap. A megmérettetésen több mint 20 ország 100 startupja vett részt.

A dél-olaszországi Sorrento városában megrendezett versenyen a résztvevő startupok olyan innovatív termékeket és megoldásokat mutattak be, amelyek az emberiség előtt álló öt fő kihívás (cleantech, mesterséges intelligencia (AI), a hordozható eszközök és a „dolgok internete” (IoT), intelligens városok és mobilitás, egészségügy) valamelyikével kapcsolatosak.

A G20 olasz elnökségének égisze alatt zajló eseményt az Olasz Külügyminisztérium és az Olasz Kereskedelmi Ügynökség (ITA) szervezte az Olasz Nemzeti Innovációs Alappal, valamint a SIMEST nevű olasz vállalattal karöltve. Az esemény célja az együttműködés megteremtése az állami és a magánszektor innovációs szereplői, valamint az induló vállalkozások és befektetők között.

A verseny megnyitóján tartott beszédében Luigi Di Maio olasz külügyminiszter kiemelte a nemzetközi együttműködés fontosságát a jelenlegi globális kihívások kezelésében és a jövő innovatív újragondolásában, valamint arra buzdította a szereplőket, hogy „egyesítsék erőiket a koronavírus utáni világ globális innovációs menetrendjének kialakítása érdekében.”

„A fórumon szerzett tapasztalatok alapvető fontosságúak egy olyan globális fellendüléshez, amely valóban fenntartható lesz az innováció mellett” – tette hozzá a külügyminiszter.

A versenyt követően a G20 tagok által jelölt kockázatitőke-társaságok és befektetők szavazatai alapján, kategóriánként két nyertest választottak. A kínai Sansure Biotech, amely a COVID-19 világjárvány elleni küzdelemben széles körben alkalmazott tesztelőeszközök gyártására szakosodott, az egészségügyi kategória díjat nyerte el.

A versenyen díjat nyert többek között az indonéz Nalagenetics nevű vállalat, illetve Oroszországból, Indonéziából, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Hollandiából, Kanadából és Olaszországból származó startupok is.

Bonifasius W. Pudjianto, az Indonéz Kommunikációs és Informatikai Minisztérium igazgatója a Xinhua Hírügynökségnek adott interjújában kifejtette, hogy a többi országnak érdemes az induló vállalkozások létrehozásával kapcsolatban Kínától tanulnia, mivel az ország már számos világszerte sikeres startup alapításában vett részt.

A következő innovációs versenyt Indonéziában rendezik 2022-ben, ugyanis az ország lesz az G20 szervezet soron következő elnöke.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük