Nemzetközi mediációs csúcstalálkozót tartottak Hajkou-ban

Múlt szerdán vette kezdetét a 2021-es nemzetközi mediációs csúcstalálkozó a dél-kínai Hajkou-ban. A rendezvényen 14 ország képviseltette magát és 47 vendégelőadó tartott beszédet. A találkozón több mint 400 jogi szakember – többek között ügyvédek, mediátorok, döntőbírók – vett részt.

A „Diverzifikált vitarendezési mechanizmus magas színvonalú fejlesztésének felgyorsítása” témájú csúcstalálkozó célja, hogy megkönnyítse a vállalkozások gazdasági és kereskedelmi vitáinak rendezését, valamint elősegítse a közvetítési rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatok megosztását és a mediációs gyakorlatok elemzését.

Az előadás programjai között szerepeltek olyan témák is, mint a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos viták rendezése, RCEP (Regionális Átfogó Gazdasági Partnerség) tagállamokon belüli viták rendezése, valamint a Hajnan Szabadkereskedelmi Zónában (FTZ) esetlegesen felmerülő viták megoldása.

A mediáció egy olyan eszköz, amely nélkülözhetetlen szerepet játszik a nemzetközi kereskedelmi viták kezelésében és a nemzetközi üzleti környezet optimalizálásában – mondta Lu Pengqi, a Kínai Tanács a Nemzetközi Kereskedelem Elősegítésére (CCPIT) elnevezésű szervezet tisztviselője.

A helyi hatóságok szerint további erőfeszítéseket kell tenni a határokon átnyúló viták mediáció útján történő megoldására annak érdekében, hogy tovább optimalizálják a Hajnani Szabadkereskedelmi Zóna (FTZ) üzleti környezetét.

A csúcstalálkozó házigazdái a Kínai Tanács a Nemzetközi Kereskedelem Elősegítésére (CCPIT) nevű szervezet, Hajnan tartomány kormánya, a CCPIT Kereskedelmi Jogi Szolgáltatások Központja és a CCPIT Hajnan albizottsága.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük