Szeptember – vissza az iskolába

Szeptember 1-jén a Jing’an kerület iskolái különféle tevékenységekkel fogadták vissza a diákokat.

A Fenghua Junior Middle School diákjait „Xiaofeng” és „Xiaohua” köszöntötte, két rajzfilmfigura, amelyek fiúkat és lányokat ábrázolnak. Ezeket Yang Jiaheng diák tervezte, és több mint 700 jelölt közül választották ki.

Mivel idén van a Kínai Kommunista Párt (CPC) megalapításának 100. évfordulója, a megnyitó ünnepségen az iskola színpadi előadással tiszteleg a párt előtt.

A darab lehetővé tette a diákok számára, hogy „beszéljenek” a CPC korai alapító tagjaival, akik csak egy évszázaddal ezelőtt voltak a húszas éveikben, hogy ezzel növeljék hazaszeretetüket és az ország iránti odaadásukat. Ezt követően levelet küldtek, amelyben kifejezték a CPC -vel kapcsolatos érzéseiket.

Miután a tokiói olimpia felkeltette a közvélemény érdeklődését a sport iránt, a Jing’an-i Első Központi Általános Iskola sportismereti vetélkedőt szervezett a megnyitó ünnepségen. Az iskola azt reméli, hogy ezzel elősegíti a tisztességes versenyt és a tartós barátságokat az iskolában.

Az évek során dolgozó szülőnek fejfájást okozott, hogy felvegyék gyermekeiket a tanítás végén. Idén a kormány napirendjén kiemelte, hogy felszólítja az iskolákat a hosszabb ideig tartó nyitvatartását.

Az iskolák gondoskodnak a gondozásról és a tanórán kívüli tevékenységek széles skálájáról.

Jing’an Első Központi Általános Iskolája három időszakra osztotta fel a háromórás tanórán kívüli tevékenységeket.

Az önálló tanulási időszak lehetővé teszi a tanulók számára, hogy házi feladatukat az iskolában készítsék el, és szükség esetén a tanárok is rendelkezésre állnak. Ezt követően a gyerekek olyan hobbijaiknak szentelhetik időt, mint az olvasás, a sport, a művészetek és a tudomány. Beszélhetnek a tanárokkal, és részt vehetnek más olyan tevékenységekben, amelyek környezetvédelmi kérdéseket is tartalmaznak.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük