Kína és Kambodzsa szorosabbra fűzi együttműködését

Kína legfőbb politikai tanácsadója, Wang Yang kedden videohívásban találkozott Samdeche Say Chhum kambodzsai szenátusi elnökkel.

Wang, a Kínai Népi Politikai Konzultatív Konferencia (CPPCC) nemzeti bizottságának elnöke, a Kína és Kambodzsa közötti hagyományos barátságot méltatva azt mondta, hogy a két félnek biztosítania kell, hogy a magas szintű csereprogramok politikailag vezető szerepet játszanak a kétoldalú kapcsolatokban.

Wang felszólította továbbá a két országot, hogy biztosítsanak megbízható kölcsönös támogatást a fő érdekeikkel kapcsolatos kérdésekben, mélyítsék el az együttműködést minden területen, építsék meg együtt a Selyemutat és dolgozzanak együtt a fejlődés érdekében.

A CPPCC tanácsadó testülete hajlandó minden szinten folytatni a cseréket a kambodzsai szenátussal, hogy hozzájáruljon a kínai-kambodzsai közös jövőhöz-tette hozzá.

Say Chhum kifejezte hajlandóságát az együttműködés megerősítésére a koronavírus-járvány miatt, hozzátéve, hogy a kambodzsai szenátus készen áll a kommunikáció és az együttműködés megerősítésére a CPPCC-vel a kétoldalú kapcsolatok előmozdítása érdekében.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük