Innovatív logisztikai központ segíti az argentin vállalkozások betörését a kínai piacra

A Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) az argentin kis- és középvállalkozások számára is lehetőséget biztosít, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek a kínai fogyasztókhoz.

2018-ban, az első import kiállítás után egy olyan innovatív logisztikai központ létrehozására került sor, amely az argentin kkv-kat segíti abban, hogy termékeket könnyebben eljuttathassák a kínai vásárlókhoz.

A logisztikai központ Sanghaj Yangshan kikötőjében található, amely a világ egyik legforgalmasabb konténerkikötője. A központ jelenleg 50 argentin cég részére nyújt átfogó import-, logisztikai, vám-, és marketing szolgáltatásokat. A termékek köre igen széles, többek között marhahús, garnélarák, szürke tőkehal, napraforgóolaj, bor, csokoládé, cukorka, illetve kézműves alkotások szállításával is foglalkoznak.

Alejandro Spadone, az argentin integrált logisztikai szolgáltató, a TP Logistica igazgatója, elmondta, hogy a központ célja, „megoldásokat kínálni azon argentin kkv-knak és vállalkozóknak, akik termékeiket Kínában szeretnék piacra dobni.”

„Azon dolgozunk, hogy személyre szabott, innovatív megoldást kínáljunk az argentin kkv-k számára” – mondta Spadone, akinek cége egy 20 000 négyzetméteres adóraktárral rendelkezik Buenos Aires-ben.

Spadone kifejtette továbbá, hogy a központ üzleti segítséget is kínál az argentin kkv-knak. Vállalják például potenciális üzleti partnerek felkutatását, argentin márkák népszerűsítését a kínai piacon, valamint 3 hónapos ingyenes tárolási lehetőséget is biztosítanak a hűtést nem igénylő termékek számára.

A negyedik Kínai Nemzetközi Import Expón egy négyszáz négyzetméteres standon lesz lehetőségük az argentin kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy termékeket a kínai fogyasztók körében is népszerűsítsék.

„Úgy gondoljuk, hogy a kínai piac különleges lehetőségeket rejt az argentin kkv-k számára” – mondta Gustavo Ibarra, egy argentin kekszgyártással foglalkozó cég, a Manieri & Rossia vezérigazgatója.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük