Világszínvonalú nemzetközi szállítási központ épül Sanghajban

Sanghaj felgyorsítja a Jangce folyó gazdasági övezetének fejlesztését, amelynek keretin belül világszínvonalú kikötők és repülőterek felépítését tervezik.

A város célja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a nemzetközi hajózási ágazattal való együttműködés erősítése – mondta Gong Zheng, Sanghaj polgármestere a 2021-es North Bund Nemzetközi Hajózási Fórumon.

A 2021-es Xinhua-Baltic Nemzetközi Szállítási Központ Fejlesztési Index alapján Sanghaj a nemzetközi hajózási központok rangsorának harmadik helyén áll. A felmérés 43 város kikötői és hajózási szolgáltatásait értékelte.

A város nemzetközi hajózási központok építésére vonatkozó 14. ötéves terve (2021-2025) szerint az éves konténerforgalom 2025-re eléri a 47 millió egységet, a légi utasok száma a 130 milliót, a teherhajók éves forgalma pedig a 4,1 millió tonnát.

Kitack Lim, a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet főtitkára elmondta, hogy a fejlesztés egyik kulcsfontosságú eleme a digitalizáció, amely új korszakot hozhat a hajózási ágazat működésében. A digitalizáció bevezetésével csökken a kiberkockázatok mértéke és a működés hatékonysága is jelentősen javul.

A tengerészeti fórumon aláírásra került a „2021 Shanghai Initiative” elnevezésű kezdeményezés is, amely támogatja a járvány elleni harchoz szükséges termékek szállításának védelmét, valamint a globális ellátási lánc fokozatos helyreállítását is.

Stephen Creamer a Polgári Repülési Szervezet léginavigációs hivatalának igazgatója hangsúlyozta, hogy a turizmus és a kereskedelem fejlesztésének érdekében továbbra is rendívül fontos a nemzetközi szintű együttműködés.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük