Kínában is hódít az etióp kávé

Israel Degefa, Etiópia legnagyobb kávétermelőjének és exportőrének vezérigazgatója szerint a Kínai kávépiac hatalmas potenciált rejt magában.

A Kerchanse Trading Private Limited Company változatos kávéfajtákat állít elő és exportál. A vállalat jelenleg 1500 hektárnyi területtel rendelkezik.

Degefa a Xinhua-nak nemrégiben adott interjújában kifejtette, hogy a kávéfogyasztási szokások drasztikusan megváltoztak Ázsiában, és évről évre nő az elfogyasztott kávé mennyisége. Különösen igaz ez Kínára, amely jelenleg a cég egyik fő piaca.

„Amikor 3-4 évvel ezelőtt elkezdtünk Kínába kávét szállítani, az országban még a teafogyasztás volt a domináns. Az évek során azonban ez megváltozott és a kulturális váltás rengeteg lehetőséget kínál a hozzánk hasonló kávétermelő országok számára” – mondta Degefa.

A vezérigazgató szerint Kína az elkövetkezendő öt éven belül az öt legnagyobb etióp kávéimportáló ország egyike lesz. Degefa jelenleg is azon dolgozik, hogy cége kávétermékeit a lehető legtöbb kínai vásárlóval megismertesse.

Az Etióp Kávé- és Teahatóság adatai alapján Kína júliusban és augusztusban a 10 legnagyobb etióp kávévásárló ország között volt.

A cég részt vett az idei Kínai Nemzetközi Importkiállításon (CIIE) is.

„Az ilyen típusú platformok nagyon hasznosak. Lehetőséget biztosítanak a kávépörkölők számára, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsenek a vásárlóikkal” – mondta Degefa. Hozzátette még, hogy az import expó abban is segít, hogy a kínai vásárlók jobban megértsék az etióp kávé és más kávéfajták közötti különbséget.

Yohannes Dinegdie, a Kerchanse feldolgozási és raktározási menedzsere kifejtette, hogy a kínai piac kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a cég elérje az 55 000 tonna kávéexportra vonatkozó célját a 2021/2022-es pénzügyi évben.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük