Orosz exportőrök a Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE)

A Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) új lehetőségeket kínál azoknak az országoknak, amelyek hosszú távú kereskedelmi kapcsolatokat kívánnak kialakítani és fenntartani Kínával – mondta Veronika Nikishina, az Orosz Exportközpont (REC) vezérigazgatója hétfőn.

„A CIIE egy nagyon felelősségteljes, komoly és céltudatos kezdeményezés, amelynek célja a kínai piac megnyitása” – mondta Nikishina egy online konferencián a 4. CIIE előtt, amelyre Sanghajban, november 5. és 10. között kerül sor.

„Az Expo nagyon kedvező környezetet teremt, amely lehetővé teszi a külföldi exportőrök számára, hogy Kínában üzleteljenek” – mondta.

„Egyedülálló lehetőséget biztosít minden ország exportőrei számára, beleértve Oroszországot is, hogy bemutassák termékeiket” – tette hozzá Nikishina.

A REC az elmúlt néhány évben minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy biztosítsa az orosz vállalatok lehető legszélesebb körű jelenlétét a CIIE-n – mondta.
Elmondása szerint az idei vásáron 34 orosz cég vesz részt hibrid online-offline formátumban.

„Kína mindig is nagyon ígéretes és keresett piac volt és az is marad, és az orosz exportőrök stabil részesedést szeretnének ezen a piacon” – mondta Nikishina.

A REC egy állami tulajdonú fejlesztési intézet, amelyet az orosz kormány hozott létre a nem árucikkek exportjának támogatására.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük