A kínai Geely Auto elektromos autók értékesítését kezdi Izraelben

A kínai Geely Auto Group megkezdte elektromos autók értékesítését Izraelben az izraeli Union Group márkakereskedésen keresztül – közölte mindkét vállalat hétfőn egy északkelet-izraeli bemutató rendezvényen.

Az izraeli elektromos autó modellje a Geometry C kompakt crossover autó, amelynek hossza 4,43 méter, tengelytávja 2,7 méter.

Két változatban kapható, egy 350 km-re elegendő 53 kWh-s akkumulátorral, és egy hosszú hatótávú, 460 km-es, 70 kWh-s akkumulátorral.

A hosszú verziójú jármű akkumulátorának feltöltése körülbelül 11 órát vesz igénybe, míg az akkumulátor 20-80 százalékának gyorstöltése körülbelül 42 percet vesz igénybe.

A normál verziójú akkumulátor normál töltése körülbelül 8,5 órát vesz igénybe, a gyorstöltés körülbelül 36 percet vesz igénybe.

„Az izraeli autópiac az egyik legfontosabb az új energiák terén kialakított globális stratégiánk megvalósításához” – mondta Song Jun, a Geely Auto International Sales vezérigazgatója.

A Kína és Izrael közötti diplomáciai kapcsolatok közelgő 30. évfordulójáról szólva Song annak a reményének adott hangot, hogy a két cég gyümölcsöző együttműködése a jövőben is virágozni fog.

A Hangzhou-i székhelyű Geely Auto Group 1997-ben alakult a Zhejiang Geely Holding Group leányvállalataként.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük