17 AI kísérleti zóna épült Kínában

Kína 17 nemzeti kísérleti zónát épített az innovatív mesterséges intelligencia (AI) fejlesztésére – mondta egy kínai tisztviselő.

Li Meng, a tudományos és technológiai miniszter helyettese a Tsinghua Egyetem által december 4-én és 5-én szervezett 2021-es Nemzetközi Mesterséges Intelligencia és Kormányzati Együttműködési Fórumon nyilatkozott.

2019-ben Kína megkezdte az innovatív mesterségesintelligencia-fejlesztés nemzeti kísérleti zónáinak kiépítését, a helyi önkormányzatokra támaszkodva technológiai bemutatók, politikai kísérletek és társadalmi kísérletek végrehajtásában.

A Tudományos és Technológiai Minisztérium által kiadott dokumentum szerint Kína 2023-ig körülbelül 20 mesterséges intelligencia kísérleti zóna felépítését tervezi.

A kísérleti zónákban az ország számos praktikus és hatékony szakpolitikai eszköz megújítását, a mesterséges intelligencia és a gazdasági fejlődést integráló modellek feltárását, megismételhető és népszerűsíthető tapasztalatok megszerzését, alamint a mesterséges intelligencia területén vezető szerep kialakítását tervezi.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük