A kínai miniszterelnök-helyettes a brit pénzügyminiszterrel folytatott tárgyalásokat

Hu Csunhua kínai miniszterelnök-helyettes kedden telefonbeszélgetést folytatott Rishi Sunak brit pénzügyminiszterrel az országok közötti kétoldalú együttműködés előmozdításáról.

Hu, aki a Kína-Egyesült Királyság gazdasági és pénzügyi párbeszéd kínai delegációját vezeti, elmondta, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök a közelmúltban telefonbeszélgetést folytattak, és fontos konszenzusra jutottak a két ország közötti kapcsolatok erősítésének ügyében.

Hu hozzátette, hogy Kína készen áll az Egyesült Királysággal fennálló együttműködés elmélyítésére.

A kínai delegáció vezetője arra számít, hogy a két ország, erősíti együttműködését a kereskedelem és a pénzügyi befektetések terén,.

A brit pénzügyminiszter hozzátette, hogy országa nagy jelentőséget tulajdonít a Kínával fenntartott kapcsolatok ápolásának. Az Egyesült Királyság készen áll a kétoldalú gazdasági és pénzügyi együttműködés elmélyítésére, az éghajlatváltozás, a zöld pénzügyek, a gazdaság, a kereskedelem és a befektetések terén folytatott együttműködés megerősítésére, valamint a kétoldalú kapcsolatok erősítésére.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük