A TingHua kínai likőrgyártó vállalat bemutatta legújabb termékét

A TingHua kínai likőrgyártó nemrégiben bemutatta új termékét, a TingHua pajcsiut, amely egy magas alkoholtartalmú gabonapárlat.

Zhang Xuefeng, a Qinghai Spring Medicinal Resources Technology Co., Ltd. (Qinghai Spring) elnöke és a TingHua pajcsiu vezető tervezőjének véleménye szerint a likőr úttörő lehet a hagyományos kínai italkészítési technikákkal gyártott párlatok között.

A TingHua pajcsiu kóstolását a hagyományok szerint először az ital színének és állagának megfigyelésével kell kezdeni, ezután mély, intenzív légzéssel meg kell szagolni majd megízlelni az italt. A hagyományos három lépéses kóstolóst a TingHua további két lépéssel egészíti ki, így a fogyasztók egy több érzékszervükre ható élményt élhetnek át az ital fogyasztása közben.

Zhang elmagyarázta, hogy az ókori Kínában a pajcsiu készítői a buborékok kipukkanását hallgatták, hogy megbizonyosodjanak arról, jól főzik-e az italt. A pajcsiu kóstolásához tehát a fülünkre is szükségünk van.

A következő extra lépés az ital égetése. Zhang kifejtette, hogy a különböző minőségű pajcsiuk más-más illatúak lesznek az égetést követően. A a TingHua pajcsiu illata kellemes és gyümölcsös marad.

Liu Lingxiao, a TingHua baijiu társfejlesztője és a Qinghai Spring vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az öt lépésből álló kóstolási ceremónia segítségével a fogyasztók jobban megízlelhetik az ital aromáját.

„Az új főzési technikák alkalmazása azt is lehetővé teszi, hogy a TingHua pajcsiu nyugtató és frissítő ízű legyen” – tette hozzá Liu.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük