A TingHua kínai likőrgyártó nemrégiben bemutatta új termékét, a TingHua pajcsiut, amely egy magas alkoholtartalmú gabonapárlat.
Zhang Xuefeng, a Qinghai Spring Medicinal Resources Technology Co., Ltd. (Qinghai Spring) elnöke és a TingHua pajcsiu vezető tervezőjének véleménye szerint a likőr úttörő lehet a hagyományos kínai italkészítési technikákkal gyártott párlatok között.
A TingHua pajcsiu kóstolását a hagyományok szerint először az ital színének és állagának megfigyelésével kell kezdeni, ezután mély, intenzív légzéssel meg kell szagolni majd megízlelni az italt. A hagyományos három lépéses kóstolóst a TingHua további két lépéssel egészíti ki, így a fogyasztók egy több érzékszervükre ható élményt élhetnek át az ital fogyasztása közben.
Zhang elmagyarázta, hogy az ókori Kínában a pajcsiu készítői a buborékok kipukkanását hallgatták, hogy megbizonyosodjanak arról, jól főzik-e az italt. A pajcsiu kóstolásához tehát a fülünkre is szükségünk van.
A következő extra lépés az ital égetése. Zhang kifejtette, hogy a különböző minőségű pajcsiuk más-más illatúak lesznek az égetést követően. A a TingHua pajcsiu illata kellemes és gyümölcsös marad.
Liu Lingxiao, a TingHua baijiu társfejlesztője és a Qinghai Spring vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az öt lépésből álló kóstolási ceremónia segítségével a fogyasztók jobban megízlelhetik az ital aromáját.
„Az új főzési technikák alkalmazása azt is lehetővé teszi, hogy a TingHua pajcsiu nyugtató és frissítő ízű legyen” – tette hozzá Liu.