Gazdasági együttműködés Franciaország és Kína között

Hu Csunhua kínai miniszterelnök-helyettes és Bruno Le Maire francia gazdasági és pénzügyminiszter társelnöke volt a nyolcadik Kína-Franciaország magas szintű gazdasági és pénzügyi párbeszédnek hétfőn.

Hu elmondta, hogy a két államfő irányításával a gyakorlati együttműködés Kína és Franciaország között új és pozitív előrelépést tett, a kétoldalú kereskedelem rekordszintet ért el, a kétirányú befektetések gyorsan növekedtek, a mezőgazdasági együttműködés figyelemre méltó eredményeket ért el, csakúgy, mint a feltörekvő területeken folytatott együttműködés folyamatos előrehaladás is.

Kína kész együttműködni a francia féllel a két államfő által elért konszenzus megvalósítása érdekében, vagyis a nemzetközi és többoldalú együttműködés erősítésében a covid-19 világjárvány idején, valamint a kulcsfontosságú területeken a kölcsönösen előnyös együttműködés elmélyítése érdekében – mondta Hu.

A két országnak meg kell erősítenie és ki kell terjesztenie együttműködését a nagyprojektekben, és törekednie kell a kereskedelem és a befektetések számára megfelelő környezet megteremtésére, hogy magasabb szintre emelje a Kína és Franciaország közötti együttműködést, és új lendületet adjon kétoldalú átfogó stratégiai partnerségüknek – mondta a miniszterelnök-helyettes.

Le Maire a maga részéről elmondta, hogy Franciaország nagy jelentőséget tulajdonít a kétoldalú kapcsolatoknak, és eltökélt szándéka, hogy Kínával együttműködve tovább mélyítse a gazdasági és pénzügyi együttműködést.

Franciaország kész megerősíteni a kommunikációt és a koordinációt Kínával a többoldalú kérdésekben, beleértve az éghajlatváltozásra adott választ, a biológiai sokféleség védelmét és a WTO reformját – mondta a francia miniszter.

Franciaország reméli, hogy elmélyítheti az együttműködést Kínával a mezőgazdaság, a pénzügy és a külső piacok terén, valamint előmozdíthatja a kétoldalú pragmatikus együttműködést további pozitív eredmények elérése érdekében – tette hozzá.

A párbeszéd 54 megállapodás született.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük