Kína és az ASEAN-országok együttműködésre törekszenek az ipari formatervezés területén

A 4. Kína-ASEAN Ipari Tervezési és Innovációs Fórumot szerdán Liuzhou városában, a dél-kínai Guangxi Zhuang autonóm régióban tartották – közölték a szervezők.

A fórum célja az ipari formatervezési innováció és a Kína és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) országai közötti csereprogramok további előmozdítása, valamint a tudományos és technológiai innovációs együttműködés platformjának megteremtése volt.

A Kína-ASEAN Regionális Tudományos és Technológiai Innovációs Központ közös felépítésének témáján alapuló esemény online és offline módon zajlott, és számos kínai és ASEAN-ország kormányzati és üzleti képviselőjét vonzotta.

Négy évnyi fejlesztés után a fórum az ASEAN és Kína közötti csere és együttműködés modelljévé vált ezen a területen – mondta Danuch Tanterdtid, Thaiföld felsőoktatási, tudományos, kutatási és innovációs miniszterhelyettese.

Hozzátette, hogy Thaiföld megragadja az alkalmat, hogy részletesen megvitassa a délkelet-ázsiai nemzet és Kína közötti együttműködést és az innovatív ipari fejlesztések közös megvalósítását.

Az innováció és a fejlesztés Kína és az ASEAN-országok közös törekvése – mondta Tian Guanglei, az ASEAN-Kína Központ kereskedelmi és befektetési részlegének igazgatóhelyettese.

A rendezvény keretein belül megtartották a Kína-ASEAN ipari formatervezési verseny díjátadóját is. Kínából, Indonéziából, Szingapúrból, Thaiföldről és más országokból 39-et választottak ki és díjaztak a több mint 5700 résztvevő közül.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük