Kína támogatja a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatait

Kína 1 millió amerikai dollár készpénzt és további 4725 tonna rizst ajánlott fel szerdán a Rai tájfun áldozatainak megsegítésére.

Huang Xilian, a Fülöp-szigetek kínai nagykövete elmondta, hogy a mostani rizsszállítmány az utolsó tétel abból a 10 000 tonnából, amelyet Kína a Fülöp-szigeteknek adományozott.

A sürgősségi készpénzsegély célja, hogy támogassa a Fülöp-szigeteki kormány és a lakosok erőfeszítéseit a pusztító tájfun okozta károk elhárításában – mondta Huang.

Kedden a manilai kínai nagykövetség 20 000 élelmiszercsomagot állított össze, amelyek rizst, konzervet és tésztát tartalmaztak. Huang elmondta, hogy a segélyszállítmányokat olyan tájfun által sújtott területekre szállítják, mint például Cebu, Leyte, Negros Occidental, Negros Oriental, Bohol, Cagayan de Oro City és Surigao City.

Huang kijelentette, hogy Kína lehetőségei szerint továbbra is támogatja a Fülöp-szigetek helyreállítási erőfeszítéseit.

„Kína és a Fülöp-szigetek közeli szomszédok, akik mindig segítik és támogatják egymást a megpróbáltatások során” – mondta a nagykövet.

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök kedd este vészhelyzetet hirdetett több régióban, hogy felgyorsítsa a Rai tájfun áldozatainak segélyezését.

Emmanuel Privado Fülöp-szigeteki szociális és jóléti miniszter, szerdán vette át az adományozott rizst és megköszönte a kínai kormány nagylelkűségét.

„Szívből jövő hálánkat fejezzük ki a kínai népnek ezekért az adományokért. Igyekszünk azokat minél előbb eljuttatni a rászorulóknak” – mondta.

A Rai tájfun, amely a múlt héten tombolt a Fülöp-szigeteken, több mint 1,3 millió embert érintett, a  halálos áldozatok száma elérheti az akár 400 főt is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük