A Xinhua Silk Road jelentést adott ki a globális digitális kereskedelemről

A Xinhua Silk Road közzétette a 2020-as globális digitális kereskedelem fejlesztési jelentését, amely már elérhető a Xinhua Silk Road adatbázisban.

A jelentés magában foglalja a digitális kereskedelem alapvető helyzetét és fejlődési jellemzőit szerte a világon, a digitális kereskedelem fejlődését a főbb országokban, valamint a globális digitális kereskedelem fejlődési kilátásait. Néhány javaslatot is kínál a kínai digitális kereskedelem fejlesztésére.

A COVID-19 2020-as hirtelen kitörése súlyos csapást mért a globális gazdaságra, ugyanakkor a digitális kereskedelem számos új mintájának és formátumának, például a webkonferenciáknak és a digitális egészségügynek a megjelenését ösztönözte – jegyzi meg a jelentés.

A digitális kereskedelem erős rugalmasságot és vitalitást mutatott, és mélyreható változásokat hajt végre a globális iparban, az ellátási, érték- és innovációs láncokban.

A jelentés arra is kitér, hogy az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának (UNCTAD) statisztikái szerint a globális digitális kereskedelmi export elérte a 31.926 trillió dollárt 2020-ban, ami 3,8 százalékos éves növekedést jelent. A fejlett gazdaságokban a fejlődő gazdaságok és az átmeneti gazdaságok 2431 milliárd USA dollárt, 720,4 milliárd dollárt és 41,2 milliárd dollárt tesznek ki, és a globális digitális kereskedelmi export 76,1, 22,6 és 1,3 százalékát adják.

A jelentés szerint Kína digitális kereskedelmi volumene a 2015-ös 200 milliárd amerikai dollárról 2020-ra 294,76 milliárd dollárra nőtt, ami 47,4 százalékos növekedést jelent, és a megye digitális kereskedelmi piaca folyamatosan bővül.

Az információ és az adatok fontos termelési tényezők, és a globális digitális forradalom fejlődési trendje mellett az információhoz és adatforrásokhoz való hozzáférés maximalizálására képes ország stratégiai vezetői magasságba kerül a globális technológiai és ipari verseny új fordulójában jelentés.

Jelentkezzen be a Xinhua Silk Road adatbázisába (https://en.imsilkroad.com/login), hogy elolvassa a teljes jelentést.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük