Az Asian Financial Forum rávilágít Hongkong új lehetőségeire

A 15. Ázsiai Pénzügyi Fórumon (AFF), amely hétfőn kezdődött, kiemelték Hongkong új lehetőségeit a változó gazdasági környezetben.

„A világjárvány okozta stressz az elmúlt két évben megtanított bennünket arra, hogy mennyire fontos felkészülni egy globális válságra. Ez minden bizonnyal magában foglalja az éghajlatváltozást is” – mondta Carrie Lam, a hongkongi közigazgatási régió (HKSAR) vezérigazgatója.

A HKSAR kormánya a következő 15-20 évben mintegy 30 milliárd dollárnyi állami beruházásra számít a helyi szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési intézkedések támogatására – mondta Lam videón a „Navigating the Next Normal Towards a Sustainable Future” című virtuális eseményen.

„Meggyőződésem, hogy ez a gyorsan növekvő zöld gazdaságunk számára is bőséges lehetőségeket teremt majd” – tette hozzá.

Lam szerint a HKSAR kormánya várakozással tekint a globális önkéntes szén-dioxid-piac és a szén-dioxid-piaci lehetőségek létrehozására Hongkongnak a Guangdong-Hongkong-Makaói Nagy-öböl térségével való növekvő együttműködés részeként.

A fórum előadói rámutattak Hongkongnak a nemzeti fejlesztés által kínált pénzügyi fejlődési lehetőségeire is.

A legfőbb kínai értékpapír-felügyelet kijelentette, hogy határozottan támogatja Hongkongot, hogy megszilárdítsa nemzetközi pénzügyi központ státuszát, és elősegítse a kínai anyaország és Hongkong tőkepiacai közötti fejlődést.

Fang Xinghai, a Kínai Értékpapír-szabályozási Bizottság alelnöke elmondta, hogy 2021 végére a Hongkongban jegyzett anyaországi vállalatok száma elérte az 1222-t, ami a hongkongi tőzsdén jegyzett vállalatok teljes számának 47 százalékát teszi ki.

„A tőzsdei jegyzések növelik az erőforrások globális elosztását az anyaországi vállalkozások számára a magas színvonalú fejlesztés érdekében, és jó lehetőségeket teremtenek a globális befektetők számára, hogy megosszák Kína hosszú távú stabil fejlődésének hozadékát” – mondta Fang a fórumon elhangzott videóbeszédében.

Xiao Yuanqi, a Kínai Banki és Biztosítási Szabályozó Bizottság alelnöke szerint a hongkongi vagyonkezelési ágazat sok mindent el tud érni, és kihasználhatja a portfólió globális felosztását, hogy kielégítse a kínai anyaország növekvő keresletét.

A viszontbiztosítási kereslet növekedése a kínai anyaországban egyben lehetőségeket is jelent Hongkong számára, amely az ázsiai-csendes-óceáni térség iparágának hagyományos központjaként szakmai és pénzügyi szakembereket biztosíthat – mondta Xiao a fórumon elhangzott videóbeszédében.

A Hongkong 25. évfordulóját ünneplő, kétnapos, 15. AFF több mint 170 globális üzleti vezető, politikai döntéshozó, pénzügyi szakértő, befektető, vállalkozó, technológiai óriás és közgazdász meglátásait mutatja be.

A fórumot a HKSAR kormánya és a Hong Kong Trade Development Council szervezi.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük