Kínai vasúti szabványokat alkalmaz egy nemzetközi szabványosító szervezet

A Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) egy olyan nemzetközi vasútépítési szabványt adott ki, amelynek megfogalmazásában a CRRC Zhuzhou Locomotive Co., Ltd. (CRRC Zhuzhou) volt segítségére. Ez az első alkalom, hogy a CRRC Zhuzhou által használt szabványokat olyan nemezközi intézmények is alkalmazzák, mint amilyen az IEC – közölte hétfőn a Hunan Daily.

A dokumentum szabályokat fogalmaz meg az újonnan gyártott áramszedő érintkezőlécek vizsgálati módszereire vonatkozóan, műszaki támogatást nyújtva a mozdonyok biztonságos üzemeltetéséhez.

A Nemzeti Vasúti Igazgatóság és a CRRC Co., Ltd. 2018 júniusában kezdte el a szabványok kidolgozását. A folyamatokba hét ország, köztük Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Japán 22 szakértőjét vonták be.

Az IEC az egyik legtekintélyesebb nemzetközi szabványosító szervezet, amely az iparág legbefolyásosabb műszaki szabványait képviseli.

Az újonnan kiadott szabvány ötvözi az innovációs vívmányokat, a világ minden tájáról származó gyakorlati tapasztalatokkal és a kínai technológia újításaival. Ez nagyban hozzájárul a kínai cégek nemzetközi elismertségének megerősítéséhez – tette hozzá a a CRRC Zhuzhou Locomotive képviselője.sz


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük