Peking 2022: hamarosan rajtol a téli olimpia

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a 2022-es téli olimpiai játékok megnyitó ünnepségéig, Hszi Csin-ping kínai elnök arra buzdítja a szervezőket, hogy továbbra is keményen dolgozzanak az előkészületek utolsó szakaszában, hogy biztosítsák az esemény teljes sikerét.

A koronavírus járvány megfékezésének, valamint a résztvevők biztonságának érdekében a játékokra érkezők egy zárt buborékrendszerbe kerülnek, ahol naponta tesztelik őket. Pekingben tartózkodásuk idejére szigorú korlátok közé szorítják a személyes kontaktusokat.

A koronavírus járvány miatt a hagyományos fáklyás váltófutás területét is lecsökkentették. A váltó február 2. és 4. között zajlik, mintegy 1200 fáklyavivő részvételével.

A téli olimpiai játékoknak köszönhetően a téli sportok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Kínában.

A múlt hónapban megnyitotta kapuit a 8. Országos Hó- és Jégfesztivál, amelynek témája a téli olimpia volt. A tavalyi évben több mint 1200 téli sportokkal kapcsolatos versenyt szerveztek országszerte, több mint 100 millió résztvevővel. Az interneten is egyre népszerűbbek a téli sportokkal kapcsolatos tartalmak. a 11 hónapos Wang Yuji például valóságos sztár lett a snowbordozását megörökítő videójának köszönhetően.

A téli sporttáborok is teltházzal üzemelnek. „Naponta körülbelül 200 gyermeket fogadtunk a téli szünet ideje alatt, sokkal többet, mint az előző szezonban” – mondta Liu Yanan, a Hszincsiang Ujgur Autonóm Terület fővárosában, Ürümcsiben található Baiyun síterep menedzsere.

A Nemzetközi Síszövetség 2021-ben új irodát hozott létre Kínában, a nemzetközi márkák pedig betörtek a gyorsan növekvő kínai piacra, ahol egyre többen érdeklődnek a téli sportok iránt.

Tavaly óta a német Bogner, a norvég Helly Hansen és a svéd Peak Performance termékei is elérhetőek a kínai vásárlók számára.

A központi kormányzat 2016-ban közzétett 10 éves télisport-fejlesztési terve szerint a kínai télisport-ipar értéke 2025-re elérheti az 1 billió jüant (157 milliárd dollárt).


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük