Peking egyablakos szolgáltatást nyújt a külföldi befektetések számára

Peking sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a város a külföldi befektetések ösztönzésének és szolgáltatásának mechanizmusát igyekszik javítani azáltal, hogy egyablakos szolgáltatást kíván nyújtani a külföldi befektetők számára – jelentette kedden az Economic Information Daily.

A konkrét intézkedések közé tartozik egy speciális külföldi szolgáltatási címtár létrehozása a pekingi önkormányzat hivatalos internetes portálján, a külföldről finanszírozott vállalatok szolgáltatási bejegyzésekkel és útikönyvekkel való ellátása olyan gyakori kérésekhez, mint a vállalati regisztráció, a devizabejegyzés, a projekt jóváhagyása stb.

A város megerősítené a különböző kormányzati szervek közötti információmegosztást, hogy megkönnyítse a piacra jutást, és fokozza a csúcskategóriás külföldi tehetségek bemutatására irányuló erőfeszítéseit.

Kína növekvő, magas szintű nyitási erőfeszítéseivel összhangban a Pekingi Városi Kereskedelmi Iroda továbbra is erősítené a befektetések és a kereskedelemirányítás nemzetközivé tételét, valamint elmélyítené a nemzetközi kereskedelmet elősegítő reformokat – mondta az iroda tisztviselője.

A Pekingben 2021 januárja és novembere között újonnan alapított, külföldről finanszírozott cégek száma elérte az 1713-at, ami éves szinten 53,2 százalékos növekedést jelent. Ugyanebben az időszakban a város 37,5 milliárd dollárnyi szerződéses külföldi befektetést vonzott, a teljes külföldi befektetés pedig elérte a 15,16 milliárd dollárt, ami 9,7 százalékkal több, mint egy évvel korábban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük