A pekingi téli játékok a fejlődés és a jólét nagy eseménye

A pekingi téli olimpiai játékok nagyszabású esemény, amely a fejlődés és a jólét látványos eseménye – kommentálta egy brüsszeli székhelyű online média.

Kína mindig is támogatta a zöld, befogadó, nyílt és tiszta téli olimpia megrendezésének vízióját, amely nagymértékben megegyezik az olimpia reformjával – áll a „Pekingi Téli Olimpia a béke és a fejlődés új fejezetének megírására” című cikkben.

„A pekingi téli játékok az elsők a történelemben, ahol minden sporthelyszínt zöld árammal látnak el, az elsők a történelemben, amelyek tömegesen alkalmazzák a szénalapú jéggyártási technológiát, amely szinte egyáltalán nem termel szén-dioxid-kibocsátást, és az első a történelemben, amely átfogóan alkalmazza a NOB fenntarthatósági politikáinak végrehajtása a gazdaság, a környezet és a társadalom területén” – áll a közleményben.

A Pekingi Téli Játékokon bemutatott új fejlesztési filozófia, amely az innovatív, koordinált, zöld, nyitott és megosztott fejlesztést foglalja magában, erőteljes lendületet ad a világ fenntartható fejlődésének – teszi hozzá.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük