Kína éjszakai fogyasztása szárnyal a Tavaszi Fesztivál ünnepén

Az éjszakai fogyasztás az egyhetes tavaszi ünnep alatt Kínában éves szinten 27,06 százalékkal nőtt – közölte a gazdasági tájékoztató szerdán.

A jelentés szerint a teljes éjszakai fogyasztás meghaladta a 379 milliárd jüant (körülbelül 59,5 milliárd dollárt) a február 6-án végződő időszakban, ami az ország teljes ünnepi fogyasztásának csaknem 34 százalékát tette ki.

Kína éjszakai gazdasága, ami a 18 óra és reggel 6 óra közötti üzleti tevékenységekre vonatkozik, a szolgáltatási szektorban stabil fellendülést regisztrált a COVID-19 járvány enyhülésével.

Összességében az éjszakai étkezések fogyasztása 28,91 százalékkal, az éjszakai vásárlásé 28,76 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Az éjszakai városnézés a turizmus fő trendjévé vált az ünnepek alatt. Egy jelentős kínai online utazási iroda, a Trip.com Group szerint az összes megrendelés 35 százalékát tették ki a festői helyszíneken nyújtott éjszakai utazási szolgáltatásokra vonatkozó megrendelések.

A Kínai Turisztikai Akadémia adatai azt is mutatják, hogy a turisták 22 százaléka vett részt éjszakai városnéző túrákon.

Tavaly Chongqing, Changsha, Qingdao, Chengdu és Sanghaj azon 10 város közé tartozott, amelyek kiemelkedő befolyással bírtak az éjszakai gazdaságban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük