Málta sárkány-oroszlántáncot rendezett a Tavaszi Fesztivál megünneplésére

Sárkány és oroszlán táncelőadást, valamint a kínai harcművészetek bemutatóját tartották vasárnap a Kínai Tavaszi Fesztivál ünneplésére, amely február 1-re esett a máltai Santa Lucija városában, a Garden of Serenity hagyományos kínai kertjében.

A máltai Kínai Közösségi Egyesület által szervezett eseményt a helyiek szeretettel fogadták.

A tengerentúli kínaiak és máltaiak közösen mutatták be a sárkánytáncot, míg a máltai Wushu-Longgui Iskola diákjai az oroszlántáncot mutatták be. Az iskola mintegy 30 diákja, akik közül sokan kiskorúak voltak, kínai harcművészetet is mutattak be.

A helyszínen Yu Dunhai kínai nagykövet és Santa Lucia Charmaine St John polgármestere meleg kívánságát fejezte ki a kínaiaknak és a máltaiaknak a Tigris évében. Mindketten a kétoldalú együttműködés elmélyülésére számítanak, hiszen idén ünnepelendő az 50. évfordulója a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvételnek.

Gino Dalcielo, a harcművészeti iskola alapítója a Xinhua-nak elmondta, hogy rendkívül izgatottak voltak, hogy hozzájárulhattak a Tavaszi Fesztivál megünnepléséhez, és eljött a pillanat, amikor megmutathatták tudásukat a harcművészetekben.

Gaia Monica Luca, egy 11 éves lány elmondta, hogy mindössze két hónapig űzte a harcművészeteket. Bár nehéz volt számára, tetszett neki, és folytatta a gyakorlást – mondta a Xinhua-nak.

Chen Juheng, a Máltai Kínai Közösségi Szövetség igazgatóhelyettese elmondta, hogy a COVID-19 világjárvány miatt az ünnepséget tavaly online tartották.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük